Ucapan Terima Kasih Adam Corie Di Hentam Netizen

Alhamdulillah, Terima kasih kerana terima nenek moyang saya dtg menetap di Tanah Melayu dan berikan kewarganegaraan kpd nenek moyang kami. Saya sentiasa menghormati hak-hak istimewa org Melayu. Hormat tuan rumah. #sayaCinaMuslim #terimakasih

“Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia diantara kamu disisi Allah ialah orang yang paling takwa diantara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.” (Surah Hujurat ayat 13) #sayaBukanUstaz

Saya (50) & mak (74) saya ingin ucapkan terima kasih sekali lagi. Kita hormat hak orang, orang akan hormat hak kita

Senyum selalu

Selalu bersangka baik

InsyaAllah hati tenang

Begitulah status terkini media sosial yang di kemaskini oleh pelakon versatile Adam Corie. Status yang nampaknya menunjukkan sikap berterima kasih dan menghargai bangsa melayu yang sanggup menerima bangsa cina suatu masa dulu diterjemahkannya di media sosial.

Walaupun beliau hanya ingin mengucapkan ucapan terima kasih dan berharap agar perkara tersebut tidak didebatkan, namun masih terdapat wira papan kekunci yang sengaja menimbulkan provokasi kepada beliau. Jom lihat perangai sekor2 ni..

P/s: saya hanya nak ucap terima kasih sahaja. Harap jgn berdebat di page fb saya. Kita jaga ukhwah.. InsyaAllah semua ok.

Tinggalkan Komen Anda Di bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *