Tujuan hendak ke hspital Lima beranak tolak motor ditepi lebuhraya pemuda ini tampil bantu

Di dunia ini tidak semua orang bernasib baik dalam kehidupan. Ada yang diberi rezeki anak namun tidak pula diberi rezeki dari segi kesihatan. Walau bagaimanapun, perkara tersebut bukanlah alasan untuk terus bertawakal dan berusaha kepada Maha Pencipta.

M0t0sikal rosak

Menerusi satu perkongsian yang telah dibuat oleh seorang pengguna Facebook, Azhar Rastam, dia telah menceritakan perihal sebuah keluarga yang menaiki motosikal dan kenderaan tersebut rosak di pertengahan jalan.

Lebih menyedihkan, perjalanan mereka adalah menuju ke Hospital Sg Buloh kerana si isteri diserang semput dan turut membawa 3 orang anak yang masih kecil.

 

Anak-anak haus sebab semalaman tidur di RNR

Azhar Rastam turut memberitahu bahawa keluarga itu telah tidur di RNR berhampiran semalaman kerana tidak mendapat apa-apa bantuan lagi. Kelihatan anak-anak kecil mereka juga keletihan kerana belum menjamah sebarang makanan dan minuman.

Terus bawa wanita itu ke hospital

Risau akan kesihatan wanita tersebut, Azhar tanpa berlengah terus membawanya ke hospital sg. Buloh bagi mendapatkan rawatan semput yang dihadapinya. Manakala ada beberapa orang lagi insan mulia telah membantu si suami untuk membetulkan motosikal mereka.

Baca pun meleleh air mata

Semoga Allah permudahkan urusan hamba ini

Tak semua orang boleh buat macam tu bro

Perkongsian yang dibuat oleh Azhar dan tindakannya itu telah mendapat maklum balas yang pelbagai daripada warganet serta netizen diluar sana. Rata-rata mengucapkan terima kasih dan berasa simpati atas nasib yang menimpa keluarga tersebut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @lubokviral untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Sumber : Azhar Rastam /ohmymedia

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*