Tranformasi Bossku pada Mat Rempit lahirkan jiwa prihatin, ramai penderma Adik Ainul terdiri daripada golongan rempit

Baru-baru ini, pengikut media s0sial digemparkan dengan berita adik Ainul Mardhiah yang mengidap masalah ketumbuhan di bahagian mulut.

Adik Ainul atau nama sebenarnya Ainul Mardhiah Binti Ahmad Safiuddin yang lahir pada 13 Ogos 2018 turut dikatakan lahir tidak cukup bulan.

Namun begitu sebaik dilahirkan, adik ainul terus dikejarkan ke Wad Keceemasan kerana pihak h0sp mengesan ada ketumbbuhan di dalam mulutnya.

Kisah yang mendapat simppati masyarakat ini dalam sekelip mata tu|ar di kalangan wargamaya apabila ia dikongsikan sehingga ada pihak yang prihatin mengadakan tabung derma bagi membantu kos menjalani rawatan adik Ainul.

Berdasarkan kepada posting di akaun media s0sial bapanya, Ahmad Safiuddin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang sentiasa mendoakan kesihatan Ainul dan tidak kurang juga yang sudi menghulurkan bantuan dari segi kewangan.

Apa yang menarik perhatian admin rata-rata yang terkesan dan bersimpati dengan kisah adik Ainul terdiri daripada anak muda. Kebanyakkannya terdiri daripada peminat motosikal atau pun geng rempit yang sanggup menjual motosikal dan komponen motosikal demi menderma kepada adik Ainul.

Sebelum ini Khairul Nizam Yaacob merupakan individu pertama yang memuat naik posting untuk menjual motosikal model skuter NVX Yamahanya demi membantu adik Ainul dan meringankan beban keluarganya.

Khairul juga menyatakan harga motosikal itu ialah RM6000 dan motosikal itu juga lengkap dengan semua dokumen dan urusan pertukaran hak milik boleh terus dibuat sejurus pembayaran terus ke akaun ayah Ainul Mardhiah yang tertera di ik|annya itu.

Kemudian satu lagi anak muda yang memiliki Honda C70 yang sudah diubah suai bagi membantu kos rawatan anak kecil itu. Mohd Khairul berkata beliau menjual motosikalnya demi adik Ainul Mardhiah.

“HARTA dunia boleh dicari tetapi nyawwa tiada gantinya, apa yang penting kesembuhan buat Ainul Mardhiah,” kata Mohd Khairul Anuar Salleh, 35.

Meskipun tiada talian persaudaraan dengan bayi itu, bapa kepada seorang cahaya mata itu nekad menghulurkan bantuan bagi membantu Ainul Mardhiah.

“Selepas melihat kisah Ainul Mardhiah tular di laman s0sial, saya asyik terfikir mengenainya sehinggakan tidak dapat lelapkan mata.

Katanya, walaupun sudah berhabis ribuan ringgit membaiki dan ubah suai motosikal itu namun itu tidak penting asalkan niat ikhlas mahu membantu tercapai.

“Harga yang ditawarkan untuk motosikal ini ialah RM2,800 dan mereka yang berminat boleh membuat bayaran atau lakukan transaksi pindahan wang ke akaun bank milik bapa Ainul Mardhiah serta motosikal itu akan berpindah milik.

Berdasarkan kepada pemerhatian semakin ramai anak muda atau mereka yang terlibat dalam dunia rempit ini terpanggil untuk memberi bantuan.

Terkini pemilik akaun fb Khairul Izwan pula memuat naik posting untuk menjual topi keledarnya jenis Shoei TR 2 di laman sosial bagi menambah dana rawatan Adik Ainul. Topi keledar edisi terhad itu bakal dilepaskan kepada pemilik baru sebaik sahaja membuat pembayaran secara atas talian kepada akaun bank milik bapa Adik Ainul.

Selain itu, Yuden Daud pula ingin menjual ekzos motosikalnya dengan harga RM400 dan bayaran yang dibuat hendaklah di bank in ke akauan bapa Adik Ainul.

Semantara itu Ejat Aakif Jms pula bercadang untuk menjual coverset motosikal Yamaha Y15nya dengan harga RM150.

Posting yang dimuat naik itu mendapat pujian daripada ntizen dan turut dikongsikan oleh sebagai tanda sokongan kepada usaha murni yang dibuatnya.

Kisah menyentuh hati adik Ainul kali ni benar-benar dekat di hati mat rempit. Tertanya tanya apa faktor mendorong mereka ini begitu prihatin, ada yang mengaitkannya dengan transformasi Bossku pada golongan mat rempit sehingga melahirkan budaya prihatin kepada masyarakat.

Malu apa bossku!

Tahniah atas keprihatinan semua geng motor. Anda memang padu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *