Terlalu leka bershopping, wanita ini mengalami kerugian

Malaysia menduduki tangga ke-12 di dalam senarai negara negara yang paling banyak dikunjungi di dunia dengan 26.8 juta pengunjung direkodkan dalam setahun pada 2017.

Mengungguli  carta adalah Perancis dengan merekodkan seramai 82.6 juta orang pengunjung.

Semestinya keunikan, kestabilan ekonomi serta tahap keselamatan yang tinggi menjadi faktor utama mengapa pelancong pelancong memilih untuk mengunjungi mana mana negara.

Malaysia yang terkenal dengan keamanan, kepelbagaian kaum dan aneka makanan yang lazat merupakan antara destinasi yang pastinya tidak akan terlepas daripada dicatatkan di dalam kalendar melancong tahunan.

Hal ini telah terbukti dan kita boleh lihat lambakan pelancong pelancong tempatan mahupun asing di tempat tempat tumpuan dalam negara.

Kuala Lumpur semestinya merupakan destinasi yang paling digemari oleh pengunjung yang datang ke Malaysia. Ye la kan, kota raya sebesar dan sepadat itu pastinya menjanjikan kepelbagaian dari segi makanan, kemudahan dan tak lupa juga tempat membeli belah yang best best.

Namun, dalam kita ghai rah membuat pemilihan dan pembelian, perlulah berhati hati. Bukan sahaja dari segi memilih barangan yang berkualiti tetapi juga bersesuaian dengan bajet masing masing. Jangan sampai pulang nanti ikat perut dah le.

Selain tu, yang admin geram sangat ni, kita punya la sibuk membeli belah, ada pula geng yang buat kerja kotor tanpa kita sedari.

Admin ada terima sebuah rakaman yang memaparkan bagaimana geng geng kerja ko tor ni beraksi melakukan aktiviti terku tuk mereka.

Korang tengok la rakaman kat bawah ni. Geram betul.

Seronok nampak tiga orang tu bershopping sakan.

Posted by Lubokviral.com on Wednesday, 2 January 2019

Aktiviti yang dijalankan secara berkumpulan itu didapati sangat terancang dengan seorang cuba menghampiri mang sa sambil memegang pakaian, konon kononnya sedang nak pilih baju le tu.

Manakala lagi dua orang rakannya membantu beliau beraksi dengan melindungi beg mang sa menggunakan baju juga. Bila line dah clear dengan pantas dia buka zip beg tu dan ambil wallet atau handphone yang ada kat dalam tu. Ja hat betul kan.

Kejadian yang dilaporkan berlaku pada 1 Januari 2019 di Pavilion, Kuala Lumpur itu disyaki dilakukan oleh sekumpulan warga asing. Dah le datang berkunjung ke negara orang. Buat on ar pulak tu.

Daripada maklumat yang admin terima, laporan polis telah pun dibuat. Semoga pelaku ke ji ni dapat ditangkap dengan kadar segera.

Admin nak nasihatkan korang terutamanya wanita yang selalu bawa beg besar gedabak tu, berhati hatilah. Jangan galas beg di belakang camtu. Letak di bahagian depan. Yang ada suami, ayah, abang, adik, boyfriend tu, bagi je dorang pegang tolong jagakan.

Sila share artikel ni supaya lebih ramai yang tahu dan akan lebih berhati hati.

Jaga diri baik baik ye semua. I love you all.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *