Terima Gambar Suami Sedang Menikah Lain

Gambar Di Atas Hanya Hiasan Sahaja
Nasib yang tidak begitu baik telah menimpa puan ini setelah si suami sudah pun berkahwin lain dengan pilihan keluarga. Anak didalam rahim juga tidak diendahkannya.

Tergamaknya seorang suami yang mencraikan isteri disaat isterinya sedang sarat mengndungkan zuriat sendiri. Ini yang boleh diungkapkan sebagai habis madu sepah dibuang.

Segala png0rbanan seorang isteri selama ini sekelip mata dilupakan setelah hadirnya orang ketiga. Dah laa berkahwin secara senyap-senyap dan menghil4ngkan diri, malah si isteri pertama dicraikan hanya kerana mencari suami untuk menuntut nafkah demi anak-anak.

Aku merupakan seorang isteri yang mempunyai seorang anak berusia 6 bulan dan kinii sedang hamiI. Kehidupan aku sebagai isteri bahagia sehingga hari raya tahun lepas apabila aku mendapat tahu si suami bernikah dengan orang lain yang ternyata pilihan keluarganya. Walaupun aku bukan laa pilihan keluarganya akan tetapi kedua belah keluarga merestuinya.

Pada hari raya kedua, suami beritahu pada aku yang dia harus pulang ke kampung untuk menguruskan urusan harta dan tidak mmbenarkan aku ikut oleh kerana aku mengndung 7bulan. Kampungnya di seberang, jadi doktor telah pun menasihati untuk tidak menaiki kapal terbang.

Hampir dua minggu suami aku berada di sana. Satu hari kawan aku pm “private message” memberitahu ada melihat gambar suami aku sedang akad nikah. Aku melihat sendiri gambar itu, perasaan aku sedih teramat apabila aku melihat suami aku dengan isteri barunya bersama mak mertua, kakak dan adik ipar aku.

Apabila suami aku pun pulang aku minta suami untuk menerangkan segalanya apa yang terjadi dan suami minta maaf dan berjanji untuk menjadi suami yang lebih adil dengan syarat aku mer4hsiakan perkahwinan aku dengan suami daripada isteri barunya.

Aku telah maafkan dia dan terima seadanya oleh kerana anak yang sedang aku kndungkan dan jugak dia terpaksa akur kata-kata ibunya yang sedang s4kit.

Sepanjang dua bulan selepas suami aku menikah, dia jarang pulang. Suami menjadi seorang pemrah dengan kerap dan aku mendapati suami aku m3nipu.

Kebiasaan nya aku dan suami bergduh hanya kerana aku minta berjumpa dengan dia. Aku sedih kenapa dia berubah. Sampai satu saat dia hilang selama dua minggu dan aku mencari dia. Oleh kerana itu aku dicraikan secara terg4ntung. Hanya kerana aku mencari dan menghubungi lantas dia m3ninggalkan aku begitu sahaja.

Selama tiga bulan si suami tinggalkan aku tanpa sebarang nafkah. Dan ternyata isteri baru juga sedang h4mil dan sudah tahu mengenai aku. Aku dicacii dihiina semua. Aku sebatang kara dan suami tinggalkan aku tergantung

Sekarang kndungan aku ada mengalami msalah dan doktor telah mencadangkan untuk ggurkan demi nywa aku. Aku cuma mahu jumpa suami dan mengubah dia kembali kerana masa kami kenal sehingga berkawin dia tak macam sekarang. Aku yakin dia berubah adalah kerana perempuan itu.

Moga dengan perkongsian ini dapat manfaat kepada isteri isteri diluar sana..

Dah baca jangan lupa share Yer..Terima Kasih

Sumber:vanilla.kini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*