Sharifah Sakinah Deedahkan Pernah K0ngsii Kenangan Kumpul Dermaa Untuk Adik Puteri Balqis

Baru Ini, Tidak ketinggaln PELAKON iaitu Sharifah Sakinah terpangil untuk berkongsi kenangannya ketika dia bersama rakan-rakan selebriti mengadakan jualan barangan terpakai bagi membantu pelakon Puteri Balqis terdahulu.

Sakinah, 31 memberitahu ada ketika itu dia berasa amat seronok sekali menjual barangan milik pengarah Michael Ang sehingga sanggup terbaring di kaki lima.

Sakinah merupakan Adik kepada penyampai radio Suria FM, Sharifah Shahirah ini juga ada memberi nasihat secara umum agar tidak menjadikan sesuatu masalah itu sebagai penghalang untuk melakukan sesuatu.

” Kebahagian itu memerlukan perjuangan. Ia wujud dari masalah, ujian itu sendiri datang dengan pelbagai cara.”

” Jika anda berdepan dengan sesuatu masalah itu, jangan jadi mangsa, jangan buang orang dan berbuat baik dengan orang yang lain.”

SHARIFAH SAKINAH PELAKON…

Kepsyen di media sosial ” Lakukan sesuatu, semua jawapan akan mengikuti,” tulis Sakinah di laman Instagramnya pada Rabu.

Jika dilihat rata-rata netizen memuji sikap Sakinah itu dan rakan-rakan selebriti yang ingin membantu meringankan beban adik Puteri Balqis.

Terdahulu selain dari Sakinah, pelakon Nabila Huda dan Jihan Muse adalah merupakan antara selebriti yang turut sertai dalam acara amal mengutip derma untuk adik Puteri Balqis itu pada dua tahun lalu.

Sakinah bersama Puteri Balqis.

Antara komen netizen:

” Seronok masa ini jual barang @michaelang38 untuk kutipan derma @rockingbalqis. Sampai terbaring di kaki lima.”

Nabila Huda juga tidak ketinggalan pada masa itu pernah memberitahu hasil daripada jualan tersebut mereka berjaya mengumpul RM2,500 dan sudah diserahkan kepada Adik Balqis secara berperingkat peringkat.

Sebelum Ini t tular kehidupan Puteri Balqis dilanda pelbagai dugaan sehingga pernah mengikat perut selama beberapa hari mengundang rasa sebak para penonton.

Dengan dedahan dari TV3 kisah keperitan hidup Balqis dan ibunya, Norashikin Mohd Aziz mula menjadi perbualan hangat selepas disiarkan pada Ahad yang lalu.

Dengan kesempitan hidup, adik Balqis, mula menjual buku puisi nukilannya, 38 Poems Of Puteri Balqis di jalanan ibu kota Kuala Lumpur.

Dah baca Jangan Lupa Sharekan Yer Sekian Terima Kasih Diucapkan!!

Sumber: diari.vvip

PERHATIAN: Pihak admin “lubokviral” tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas mana mana komen yang telah ditinggalkan oleh pembaca kami. Pastikan anda berfikir panjang dan waras terlebih dahulu sebelum menulis atau meninggalkan komen komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian Selamat Membaca!!Dah baca Jangan Lupa Sharekan Yer Sekian Terima Kasih!!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*