Saintis Dedah Teori Yang Buat Ramai Terkejut Mengenai Batu Gergasi Berdiri Di Atas Batu Kecil SUBHANALLAH

Tiada Yang Mustahil Di Dunia, Hanya Dengan Izin Allah SWT. Subhanallah Maha Suci Allah.

Sejak dijumpai awal 1900, jutaan pengunjung terkesima melihat batu gergasi berdiri di atas batu kecil. Selepas lama buat kajian, ini teori mengejutkan buat ramai tak sangka.

KEAJAIBAN BATU GERGASI DI ATAS BATU KECIL DI UK.
Terletak di Brimham Moor di North Yorkshire, United Kingdom, terdapat pembentukan batu yang terbentuk daripada hakisan selama ribuan tahun. Namun di antara batu batuan tersebut, ada sebongkah yang paling mengagumkan adalah Idol Rock.

Kenapa batu ini begitu istimewa? Lihat bentuknya. Batuan monolot yang dianggarkan mempunyai berat 200 tan ini berdiri kukuh secara seimbang di atas batu kecil berbentuk piramid.

Idol Rock dengan ketinggian 4.5 meter. Batuan yang seolah menentang hukum fizik itu membuatkan para pengunjung kagum atas keindahannya.

Idol Rock juga dikenali dengan nama The Druids Idol atau The Druids Writing Desk. Gambar Idol Rock telah tersebar di internet selama bertahun-tahun dan ramai orang menganggapnya sebagai satu penipuan.

Hasil Siasatan Saintis

Sedangkan Idol Rock benar-benar nyata dan merupakan bukti bahawa itu adalah hasil karya alam.

Daerah Brimham Moor sendiri memang dianggap sebagai salah satu persekitaran yang ajaib di sana. Selama era kepimpinan Victoria, puluhan batu dengan bentuk luar biasa terbentuk di sana.

Walaupun ramai orang mengatakan ada kekuatan ajaib di sana, namun pada abad ke-20, para pakar menyedari dan menjelaskan bahawa Idol Rock sebenarnya terbentuk dari hakisan selama 18000 tahun yang berterusan.

VIDEO:

Subhanallah. Tiada yang mustahil bagi Allah. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Mamakusyg

Sumber: KhalifahMediaOnline / mamakusyg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *