Saintis Dedah Teori Yang Buat Ramai Terkejut Mengenai Batu Gergasi Berdiri Di Atas Batu Kecil SUBHANALLAH

Tiada Yang Mustahil Di Dunia, Hanya Dengan Izin Allah SWT. Subhanallah Maha Suci Allah.

Sejak dijumpai awal 1900, jutaan pengunjung terkesima melihat batu gergasi berdiri di atas batu kecil. Selepas lama buat kajian, ini teori mengejutkan buat ramai tak sangka.

KEAJAIBAN BATU GERGASI DI ATAS BATU KECIL DI UK.

Terletak di Brimham Moor di North Yorkshire, United Kingdom, terdapat pembentukan batu yang terbentuk daripada hakisan selama ribuan tahun. Namun di antara batu batuan tersebut, ada sebongkah yang paling mengagumkan adalah Idol Rock.

Kenapa batu ini begitu istimewa? Lihat bentuknya. Batuan monolot yang dianggarkan mempunyai berat 200 tan ini berdiri kukuh secara seimbang di atas batu kecil berbentuk piramid.

Jom lihat video penuh di bawah

Idol Rock dengan ketinggian 4.5 meter. Batuan yang seolah menentang hukum fizik itu membuatkan para pengunjung kagum atas keindahannya.

Idol Rock juga dikenali dengan nama The Druids Idol atau The Druids Writing Desk. Gambar Idol Rock telah tersebar di internet selama bertahun-tahun dan ramai orang menganggapnya sebagai satu penipuan.

Hasil Siasatan Saintis

Sedangkan Idol Rock benar-benar nyata dan merupakan bukti bahawa itu adalah hasil karya alam.

Daerah Brimham Moor sendiri memang dianggap sebagai salah satu persekitaran yang ajaib di sana. Selama era kepimpinan Victoria, puluhan batu dengan bentuk luar biasa terbentuk di sana.

Walaupun ramai orang mengatakan ada kekuatan ajaib di sana, namun pada abad ke-20, para pakar menyedari dan menjelaskan bahawa Idol Rock sebenarnya terbentuk dari hakisan selama 18000 tahun yang berterusan.

Batu-batu Brimham moore, dikenali sebagai grit batu-batu, bentuk batu pasir yang melambangkan pulau-pulau British, ia merupakan batu permata yang sangat dicari untuk menggiling gandum, sering melekat pada layar kincir angin. Apakah yang pelik yang membolehkan batu-batu besar melekat itu antara satu sama lain?

Ternyata alam semula jadi ini lebih daripada mampu mewujudkan karya seni yang begitu indah.
Bentuk yang menakjubkan sebenarnya disebabkan oleh pergerakan glasier, selama bertahun-tahun, batu itu perlahan-lahan digali dengan arus glasier yang pernah meleleh di seberang England.

Kawasan ini diiktiraf sebagai Tapak Kepentingan Saintifik Khas pada tahun 1958, dengan batu-batu ini terbuka kepada orang ramaiĀ  untuk dikunjungi sepanjang tahun.

Banyak formasi telah dinamakan, walaupun imaginasi dan sudut tontonan yang betul diperlukan dalam memahami pilihan. Contoh-contohnya termasuk Sphinx, Watchdog, Camel, Penyu dan Bear Dancing, namun, Yang paling menarik dari formasi ini dikenali sebagai rock idol, yang menentang fizik itu tentunya adalah rasa ingin tahu semula jadi yang sangat sejuk.

Subhanallah. Tiada yang mustahil bagi Allah. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Lubok Viral

Sumber: KhalifahMediaOnline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *