Pembantu Peribadi Beritahu Punca Sebenar

AI-Fatihah dengan bacaan untuk sahabat saya Dato’ Nassier Wahab baru saja menghmbuskan nfas terakhirnya malam ini tadi.”

” AI-Fatihah.. Semoga r0hnya tenang di sana,” kata Azizul menerusi update nya di lama sosial Facebook.

Dengan perkongsian seorang lagi teman seangkatan yang bersama Nassier dari zaman popularnya, iaitu Azizul Khamis turut juga berkongsi khabar duka itu menerusi akaun laman sosialnya.

Penyanyi popular pada era 1980-an itu, Datuk Nassier Wahab mninggaI dnia di Pusat Perbatan Universiti Malaya (PPUM), Kuala Lumpur, pada jam 12.45 tengah malam tadi.

Berita itu telah disebarkan oleh penyanyi, Zur Eda menerusi kiriman WhatsApp kepada rakan artis yang lain.

” InnaliIIahiwainnailaihirojiun. Dvkacita dimaklumkan Nassier Wahab baru shj menghmbuskan nfasnya yang terakhir pada jam 12.45 pagi.

” Mohon sama sama kita sedekahkan aI-Fatihah dan kita doakan semoga r0h arwh akan ditempatkan bersama r0h solehin. AI-Fatihah,” tulisnya lagi.

Sebelum ini, Nassier, 57, pernah menjalani satu pembdahan membuang ketmbuhan pada rahang kiri pada 1 Jun yang lalu.

Arwh mula mengalami msaIah itu sejak lima tahun yang lalu apabila beliau mengadu skit pada bahagian gusi.

Pembantu peribadinya, Aliff Salim mewakili Nassier berkata, Arwh hanya akan mengambil pil penahan skit setiap kali bila diserang penyakit itu.

” Apabila makan ubat, skit itu akan hilang. Kadang-kadang ambil masa dua hingga tiga hari baru hilang skitnya itu.

” Apabila terlalu berterusan, dktor memberitahu kaedah ini tidak bagus kerana boleh menjejaskan kesihatannya,” katanya dalam satu temubual dengan Harian Metr0.

Katanya, dktor menasihatkan Arwh menjalani pembdahan tetapi dia kerap menangguhkannya.

” Selepas kali ketiga berjumpa dktor, barulah dia setuju untuk buat pembdahan pada 1 Jun lalu,” jelasnya lagi.

Menurutnya, kebiasaannya kita memang nampak Nassier sihat, akan tetapi sebenarnya dia tidak mampu menahan skit apabila msaIah keskitan akibat ketmbuhan itu menyerangnya.

” Dia ditahan di wad selama 20 hari sebelum dibenarkan keluar. Sebelum ini dia terpaksa makan menggunakan tiub membuatkan berat badannya agak susut,” katanya.

Aliff berkata, Nassier dinasihatkan berehat secukupnya sebelum kembali menyanyi.

” Sebelum ini Nassier memang merahsiakan keskitannya.

” Apabila skit itu datang, saya terpaksa menolak beberapa tawaran persembahan dengan memberi alasan jadualnya padat,” katanya.

Selepas pembdahan tersebut, Arwh berehat buat satu tempoh sementara tahap kesihatannya kembali pulih.

Terdahulu, pada April 2018, Nassier pernah dimasukkan ke hspital untuk menjalani pembdahan membuang keIenjar dan ketmbuhan pada Ieher.

Dah baca jgn lupa sharekan Yer..Terima Kasih!!

Sumber:thebolalive

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang ditinggalkan oleh pembaca kami. Pastikan anda berfikir panjang dan waras terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*