Pemandu L0ri Muka Hampir Perlakon Remy Ishak

Pelanduk dua serupa, itu adalah istilah bagi dua individu yang tiada pertalian darah, akan tetapi memiliki wajah dan paras rupa seakan akan sama. Pasti seseorang itu akan amat teruja apabila mengetahui ada orang lain yang seiras dengan kita. Apatah lagi jika mereka itu pelanduk dua serupa dengan artis yang popular mahupun insan-insan terkenal!!

Baru ini telah viral satu vdeo pemandu lori yang kelihatan seakan-akan sama dengan pelakon popular iaitu Remy Ishak. Lelaki itu seakan-akan Remy ini adalah berkemungkinan besar merupakan seorang warga asing. Ianya berdasarkan percakapannya di dalam klip vdeo tersebut. Video itu menjadi tular serta trending dan malah ramai yang terhibur dengan gelagatnya. Ada yang Siap tanya Remy sudah tidak berlakon lagi ke.

Remy merupakan pemenang trofi dalam kategori Gandingan Serasi Drama Popular bersama Mira Filzah, pelakon Remy Ishak ini meluahkan rasa syukur dirinya masih relevan di hati peminat meskipun sudah 15 tahun di dalam industri seni. Pelakon filem Sangkar ini juga akui bukan mudah untuk terus bertahan selama ini, memandangkan pendatang baharu dalam lakonan kerap silih berganti.

Rakaman Vdeo Di bawah

“ 15 tahun aku berada dalam industri hiburan tanah air dan kerap berada di top 5 ABPBH. Selalu melihat pemenang bersilih ganti. Itupun sudah terlalu cukup memadai dan berharga.Bukan mudah untuk bertahan. Terima kasih kepada rakan-rakan dan peminat yang selalu menyokong,” jelas Remy.

Remy Ishak sebelum ini dilahirkan pada 11 April 1982 di Melaka dan telah dibesarkan di Port Dickson. Sebagai anak kedua daripada empat beradik dari sebuah keluarga yang berpecah-belah, Remy meberitahu bahawa dia nekad untuk berusaha membantu keluarga terutama adik-adiknya yang masih bersekolah ketika itu. Ketika berusia 18 tahun Remy menjudikan nasib untuk datang mencari kerja ke Kuala Lumpur. Beliau sempat pernah tidur di masjid untuk berteduh dari panas dan hujan. Dengan bantuan seorang kawan, beliau mendapat kerja di Hotel Mandarin Oriental.

“ Sembilan tahun lalu apabila berhijrah ke Kuala Lumpur, saya bekerja sebagai pengemas bilik di sebuah hotel, tetapi diberhentikan oleh kerana kemelesetan ekonomi. Kemudiannya saya bekerja sebagai pelayan di sebuah kelab malam hampir dua tahun. Sepanjang tempoh itu, hati saya tidak tenteram, saya telah nekad berhenti dan bekerja sebagai pelayan di sebuah kafe di KLCC. Lepas itu, saya telah mendapat peluang bekerja sebagai pelayan di hotel lima bintang. Selepas beberapa tahun kemudian, pendapatan saya bertambah apabila diberi kepercayaan menjaga tetamu VIP,” Jelasnya.

Apa apapun buat perlakon Remy Ishak anda masih diberikan kepercayaan daripada peminat peminat anda..moga anda terus success.

Lihat Rakaman Video Tersebut

Pelanduk Dua Serupa Remy Ishak Pemandu Lori

Pelanduk Dua Serupa Remy Ishak Pemandu Lori

Posted by Rock N Roll Pizza on Sunday, November 3, 2019

Sumber:monyethijau

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*