Patut la lama tak nampak akaun |nsta Makcik ni, lari dari Datuk Fizz Fairuz rupanya

Akaun instagram yang menyebarkan berita panas dan g0sip aktis iaitu Makcik Pauka tampil membuat permohanan mf secara terbuka selepas menyebarkan berita berunsur ftnh terhadap pelakon Datuk Fizz Fairuz dan isteri, Datin Almy Nadia.

Menerusi sebuat posting akaun tersebut mengenai seorang individu bergelar Datuk Seri dicekp khlwt tidak ada menyebut nama pelakon berkenaan, namun akaun tersebut seakan memberi gambaran individu berkenaan merupkan Fizz Fairuz.

Pihak akaun tersebut mengakui telah membuat andaian tersebut selepas menerima mesej di Instagram daripada pengikutnya yang berada di Terangganu ketika kejadian itu berlaku.

Berikut merupakan posting daripada laman insta tersebut :

“Assalammulaikum, kami bagi pihak pengendali akaun instagram makcik_puuaka ingin membuat permohanan maaf terbuka kepada pihak Datuk Fizz Fairuz dan Datin Almy Nadia diatas penyebaran posting di instastory akaun kami yang memberi gambaran bahawa berita ‘Datuk Seri dicekup berkhlwt’ seperti tersiar di Harian Metro 6 April adalah Datuk Fizz.

“Walaupun posting instastory tersebut tidak menyebut nama Fizz Fairuz tetapi ia mungkin memberi impak kepada Tuan apabila nama Datuk Fizz Fairuz dikaitkan.

“Sebelum posting dibuat kami menerima dm dari pengikut yang memberitahu bahawa lelaki itu mungkin Datuk Fizz Fairuz kerana beliau ketika itu memang berada di Terengganu, lalu kami membuat posting andaian tersebut,” katanya.

Pengendali akaun tersebut telah mengeluarkan kenyataan perm0hanan mf di laman |nstast0ry selepas Fizz memberi amaran dan ingin mengambil tindakan smn terhadapnya.

Sebelum ini, Fizz, 40, kesal dengan ftnh tidak berasas disebarkan selepas seorang lelaki bergelar Datuk Seri ditgkp khlwt bersama pasangannya di Pulau Perhentian, baru-baru ini.

Disebabkan perkara tersebut, Fizz memberi tempoh satu minggu kepada pihak yang menabur ftnh untuk membuat perm0h0nan mf secara terbuka.

Dalam pada itu, akaun IG tersebut juga memberitahu mereka tiada kuasa untuk menghalang persepsi orang luar mengenai perkara itu.

Bagaimanapun, pihak mereka mengakui penyebaran itu telah menjejaskan reputasi pelakon tersebut dan akan lebih berhati-hati memuat naik sesuatu selepas ini.

“Walau bagaimanapun persepsi orang ramai diluar page ini adalah diluar kuasa kami. Kami tahu impak p0sting itu mungkin menjejaskan reputasi Datuk dan kami ingin mem0hon mf sekali lagi.

“Kami menyesal dan belajar dari kesilapan, berjanji akan lebih berhati-hati terhadap setiap p0sting akan datang,” ujarnya.

Menurut pemerhatian di laman s0sial insta baru-baru ini, didapati akaun tersebut telah dinyahaktifkan oleh pemiliknya gara-gara tindakan yang bakal diambil oleh Fizz.

Rata-rata peminat dan rakan artis yang membaca posting Datuk Fizz Fairuz turut geram dengan akaun insta tersebut yang sering menyebarkan berita tidak bnr berkaitan artis.

Menurut komen yang ditinggalkan, ramai yang menyarankan agar Datuk Fizz meneruskan tindakannya yang merancang satu sidang media bersama pemilik akaun insta tersebut atau berdepan tindakan yang lebih serius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *