Nabila Huda Tampil Jawab Teguran Pu Syed

Di negara kita, terutamanya masyarakat Melayu beragama Islam, anjing adalah haiwan yang paling tidak digemari dan masyarakat beragama islam akan sedaya upaya menjauhkan diri daripada binatang tersebut. Lantaran itu boleh dikatakan masyarakat Melayu ‘tidak berani’ mendekati anjing, apa lagi menyentuhnya.

Sebelum ini artis tanah air iaitu Nabila Huda sedang hangat diperdebatkan di media sosial apabila pelakon yang berusia 35 tahun itu telah memuat naik gambar dirinya bersama seekor anjing kacukan jenis “Husky” di Instagram miliknya. Dilihat dengan posting gambar tersebut ianya telah mendapat perhatian warganet dan tidak ketinggalan seorang penceramah bebas yang dikenali sebagai “Pencetus Ummah Syed”. Dia ada menulis mengenai fenomena membuat sesuatu yang haram dengan sedar dikalangan selebriti semakin menjadi-jadi dan dianggap biasa di laman media sosial miliknya.

Lantas, pelakon filem Munafiik itu telah menjawab tegvran PU menerusi satu klip video di Instagram.

“Masalah awak ni apa?”
Rakaman Video berdurasi 6:35 minit itu telah menyaksikan perlakon Nabila Huda membidas teguran dari Pencetuus Ummah Syed, tempoh hari. Nabila Huda menyatakan p0sting dan gambar dimuatnaik di media sosial itu adalah merupakan hak individu.

” Tak payah nak la buat write up tulis kat Twitter. Nak buat apa? Nak glamour? Nak nama you naik? You nak tunjuk kat semua orang yang you are God? Why?”

” Lepas tu tak payah la nak sebut pasal selebriti. Aku paling pantang betul lah. Bila orang sikit-sikit nak sebut pasal selebriti. Selebriti bukan manusia ke? Tak pernah buat d0sa ke?”

Saya hanya cuma nak share dengan semua orang, I love aniimall so much even I luv d0g. Kalau saya tahu benda itu haraam, tak boleh pegang, tidak apaa. Kita kan boleh samak. Tak jadi masalah.

Dengan posting yang di muat naik itu, tidak ketinggalan dari warganet yang melihat rakaman video itu memberi komen yang mengatakan PU Syed hanya lah berniat untuk memberi nasihat sahaja, namun disangkal oleh Nabila.

“ Saya takda hak ke nak bersuara?”

“ Dia cakap saya punca orang lain berani selfie dengan anjing”

“ Itu bukan teguran, tapi judge”

Dilihat diruangan Instagram milik Nabila Huda itu telah dihujani dengan kritiikan dan kec@man yang menyifatkan pelakon itu tidak boleh untuk terima teguuran. Dia bertegas dengan pendirian dan menyarankan pengikut unf0ll0w jika tidak suka.

Jelas Nabila lagi, dia mohon agar mana-mana pihak yang ingin menasihati diri nya mengenai perkara ini digalakkan untuk tampil untuk berjumpa dengan dirinya dan selesaikan perkara yang tidak berpuas hati itu.

Rakaman Vdeo Tersebut

Nabila Huda Balas Kenyataan PU Syed

Posted by Rock N Roll Pizza on Monday, November 4, 2019

Dah Baca jgn lupa share yerr..

Sumber: Nabila Huda /monyethijau

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*