Mereka Berdua Tampil Buat Pengakuan

Walaupun mereka sudah tampil memberi respon balas terhadap kec4man dan kritiikan pedas dari warganet, tohm4han yang dilemparkan oleh netizen makin teruk di ajukan kepadanya.

Oleh yang demikian, dua instafamous Andika Putera & Nadira Isaac yang menjayakan iklan ‘ub4t kuat lelaki’ itu tampil dengan memohon maaf secara terbuka melalui  media sosial di Instagram.

instafamous Andika Putera & Nadira Isaac

instafamous Andika Putera & Nadira Isaac Mohon Maaf

Posted by ApeAjer on Thursday, November 21, 2019

andikaputeraa
” Hai assalamualaikum semua . Saya dan @nadiraisaac ingin memohon maaf kepada semua orang yang telah tengok video kami tentang produk tersebut. Dika salah, dan saya hargai sangat atas semua komen positif mahupun negative. Dika terima semua komen dengan hati terbuka.”

“Dika akan lebih berhati-hati dan akan memperbaiki diri sendiri . Betul orang kata, semua orang tk dapat lari dari melakukan salah. Saya belajar dari kesilapan saya yang telah saya lakukan ni. Saya baca semua komen di semua media sosial, dan saya juga ada reply banyak komen di ig saya atas teguran dan kecaman oleh netizen. Saya reply dan video ini untuk semua netizen yang saya tak sempat nk reply satu satu. Harap semua boleh maafkan saya dan @nadiraisaac . Terima kasih semua. Saya akan belajar untuk jadi lebih baik💯”

Menerusi rakaman Vdeo yang dirakam kan itu, Andika dia mengaku kesilapannya dan cuba memperbaiki dirinya untuk jadi yang lebih baik, sebagai manusia biasa beliau mengaku membuat kesilapan dan terima kcaman tersebut dengan hati yang terbuka.

Akui dirinya sebagai seorang duta untuk produk tersebut, Andika atau lebih mesra dengan panggilan Dika ini akan lebih berhati-hati di masa hadapan serta memberitahu bahawa dia akan memperbaiki dirinya sendiri.

“Saya terima dengan seikhlas hati, akan lebih berhati-hati – Andika Putera”

Dalam video permohonan maaf Dika bersama Nadira itu, jelas menunjukkan mereka berjanji untuk lebih peka dengan skrip iklan yang akan mereka tawarkan untuk sesuatu iklan produk itu.

Menerusi IG live terdahulu, Dika ada menjelaskan situasi sebenar apa yang terjadi, menurutnya lagi dia tak sangka rakaman video tersebut boleh viral sehingga mengundang kec4man orang ramai di laman media sosial.

Tambahnya lagi video itu adalah sebenarnya hanya untuk diberikan kepada pengusaha produk dan tidak perlu ditayangkan di Instagram sendiri. Ikuti penjelasannya Dika ini.

Dika

Dika Mohon Maaf

Posted by ApeAjer on Thursday, November 21, 2019

” Diaorang kata Dika tak perlu post IG Dika, diaorang hanya minta Dika bagi dekat dia”

Dalam pada itu juga, kelihatan Nadira Isaac juga turut tampil memuat naik video permohonan maafnya.

” Sejujurnya ini adalah iklas dari hati saya . Saya minta maaf sangat sangat dengan kesilapan yang sudah saya buat . Insya Allah selepas ini saya akan lebih berhati hati semasa bercakap . Saya akui salah saya . Saya hanya manusia biasa . Belajar dari kesilapan ini.”

Dari permohonan maaf secara terbuka yang dilakukan semalam itu, ada warganet yang tampil memberikan teguran kepada Andika terhadap tindakan yang telah dia lakukan itu.

” Ko Islam beb. Senang je, ko tunjuk video tu kat mak ko. Agak-agak dia marah tak? – Warganet”

Daripada itu juga ada jer yang tampil memberikan sokongan dan dorongan untuk memberi semangat, namun ada yang mem4ki hamun. Dilihat juga Dika begitu profesional menangani isu ini dan dia tidak cepat mel4tah.



Haishhhh…tak apalah mereka pun sudah terima teguran dari warganet, dan mereka juga telah mengaku salah sendiri. Diharap selepas ini mereka akan berhati hati lagi bila menerima tawaran kerja itu. Dari Admin, moga kalian akan lebih success di masa hadapan yaa..

Dah Baca jangan lupa share dan komen yer…Terima kasihh

Sumber:vanilla.kini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*