Menitis Airmata Pemain Negara Apabila Dirai Peminat Yang Hadir Di Stadium Rajamangala

Skuad Pasukan Negara Berpelukan Sambil Menitiskan Air Mata

Doa dalam air mata.

Gembira dalam syukur..

Kapten pasukan, Zaquan Adha Abd Radzak, tidak dapat menyembunyikan rasa sebak sewaktu berdoa bersama ahli pasukannya. – Instagram @malaysiasoccer

Begitu lah situasi penuh emosi yang ditunjukkan oleh barisan pemain Harimau Malaya di padang Stadium Rajamangala Thailand, pada Rabu malam, sejurus meraikan kejayaan mereka mara ke perlawanan akhir Piala AFF Suzuki selepas mengikat Thailand 2-2

Menitis air mata pemain Malaysia meraikan kemenangan team nasional

Posted by Lubokviral.com on Wednesday, December 5, 2018

Di dalam satu muat naik di akaun Instagram malaysiasoccer, ahli pasukan skuad kebangsaan itu berpelukan sambil menitiskan air mata, tanda mereka puas dapat menyekat kemaraan pasukan Gajah Perang pimpinan Milovan Rajevac.

Pemain kemudian tidak lupa memanjatkan rasa syukur dengan berdoa bersama, diketuai oleh Adam Nor Adlin.Terima kasih, Ya Allah, atas kemenangan ini. Kami bersyukur pada-Mu, Ya Allah.“Inilah hasil kerja keras dari semua pemain, dari atas hingga ke bawah.
“Bagilah kami ke final, mudahkanlah kami, Ya Allah,” itulah antara yang disebutkannya dalam doa itu sambil diaminkan oleh yang lain.

Ketika mereka berdoa dalam keadaan yang sebak itu, laungan dan sorakan Ultras Malaya diiringi temukan gemuruh terus berkumandang kuat di stadium diiringi paluan gendang, tanda meraikan kejayaan setelah pasukan negara berjaya mematikan langkah Thailand, salah sebuah gergasi bola sepak yang disegani di Asia Tenggara.

Walaupun seri kelebihan jaringan gol di tempat lawan membolehkan Malaysia berjaya mara ke perlawanan akhir Piala AFF Suzuki meskipun terikat 2-2 pada Rabu malam.Malaysia bakal bertemu sama ada Vietnam ataupun Filipina di final nanti, namun ia bergantung pada siapa yang menang dalam aksi timbal balik perlawanan separuh akhir pada Khamis.

Pemain Negara Dirai Peminat Yang Hadir Di Stadium Rajamangala Thailand

Posted by Lubokviral.com on Wednesday, December 5, 2018

Komen Padu Dari TMJ Tentang Pasukan Malaysia

Yyyyaaaaarrrghghhhhhhh… Who put TCH there, OKS in under23, and Bojan in under19. All did extremely well. Claim jangan tak claim.. haha.. Congrats Malaysia and FAM. Love, TMJ

Lihat Komen Netizen Di Insta TMJ Tentang Prestasi Pasukan Malaysia Malam Ini

Artikel By Klviral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *