Kerana Terlalu Rindu Mengigau Ketika Tidur Memanggil Ibunya

Sebelum ini, Mngsa bernama Lans Koperal Muhammad Syakiran Shamsuddin 30 dan isterinya iaitu Nurul Ashikin Kamaruddin, 27 telah pun m3ninggal duniaa selepas mereka terbabit k3malangan ketika dalam perjalanan ke tempat kerja pada waktu 8.30 pagi.

Pasangan yang telah pergi itu telah meninggalkan seorang anak yang masih kecil.

Anak 4wah mengigau dan memanggil ibunya beberapa kali pada malam tadi kerana dia terlalu rindu sangat, sebelum dia teruskan tidur.

“ Saya amat berasa s3dih mendengar rintih4n cucu yang baru sahaja kehilangan ibu bapa kerana dia masih kecil dan perlukan kasih sayang mereka,” jelas Fauziah Dollah 63.

Fauziah adalah merupakan ibu kepada Nurul Ashikin Kamaruddin 27, yang mavt bersama suaminya, Lans Koperal Muhammad Syakiran Shamsuddin 30.

Mereka terbabit dalam k3malangan di Jalan Syed Putra, Kuala Lumpur 8.30 pagi semalam selepas motosikal ditunggangi mer3mpuh belakang lori.

Mengulas lebih lanjut Fauziah memberitahu, dia dan suami, Kamaruddin Harun, 60 akan menjaga cucunya itu, Muhammad Arfan Ziqri berusia 1 thn 2 bulan itu oleh kerana cucunya itu sangat rapat dengannya sekeluarga terutama anak bongsu Diana, 25.

“ Arfan masih tidak boleh bercakap, akan tetapi, malam tadi dia telah panggil ibunya beberapa kali, nampak dia sangat rindukan ibunya kerana mereka amat rapat.

“ Selepas dari kejadian itu, Arfan seperti tercari cari mana ibu dan abinya dan dia kelihatan tidak ceria.

“ Sebelum ini, dia juga dikatakan kurang minum susu dan hari ini baru nampak wajahnya sedikit ceria kemungkinan gembira dengan kehadiran orang ramai di rumah kami ini.

“ Walaupun berasa amat s3dih dengan nasib cucu tetapi saya reda dengan pemergian anak dan menantu dalam k3malangan itu,” jelasnya ditemui di Jalan Taman Sri Talang, Kadok Kota Bharu.

Fauziah bersama Muhammad Arfan Ziqri ketika ditemui di rumahnya di Kadok hari ini. Menurutnya, 4rwah anak dan menantu kerap pulang ke kampung apabila mereka cuti dan tiada perubahan ditunjukkan ketika mereka pulang bulan lalu.

Sebelum ini, ketika mereka berbual di telefon, tiada pesanan yang ditinggalkan anak keempat daripada lima beradik itu.

“ 4wah menantu kerap menghantar isteri ke tempat kerja di Jabatan Kerja Raya (JKR) Kuala Lumpur dari rumah mereka di Shah Alam.

“ Jika menantu kerja, 4wah anak pergi dan balik kerja dengan komuter,” katanya lagi.

Terbaru Wartawan Harian Metro hari ini telah melaporkan, keluarga anggota polis yang mavt bersama isterinya di Jalan Syed Putra, Kuala Lumpur semalam terkejut apabila mengetahui isteri mngsa kini hamil anak kembar.

P/S Min berharap kepada semua pengguna jalan raya di negara kita ini agar lebih berhati hati ketika berada di jalan raya. Takziah buat keluarga mangsaaa kemlngan itu.

Dah baca jgn lupa sharekan Yer..

Sumber: vanilla

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*