Dr Che Hafiz Sudah Tidak Tahan Dan Buat Laporan Pol1s

Sejak kebelakangan ini, keretakan rumah tangga pasangan ini sudah mula menjadi perhatian warganet apabila Lufya mendedahkan sikap suaminya yang telah mengabaikan tanggungjawab terhadap keluarga di laman media sosail Instagram. Malah, Lufya juga mendakwa suaminya itu telah melakukan penganiayaan pada dirinya.

Baru baru ini setelah dia dilemparkan pelbagai tuduhan yang boleh dianggap keterlaluan, Terbaru Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum ia telah membuat satu laporan polis terhadap isterinya yang juga pelakon bernama Lufya.

Lufya juga mendakwa suaminya itu telah melakukan satu penganiayaan terhadap dirinya. Dengan perkongsian itu dibuat oleh Lufya berikutan sudah tdak mampu menahan perasaan kcewa kpada suaminya yang mengabaikan haknya sebagai seorang isteri selepas mereka tiga bulan berkahwin.

Dr Hafiz sebelum ini mendedahkan dia sudah meceraikan isterinya itu menerusi Whatsapp atas permintaan Lufya sendiri. Walaubagaimanapun, dia menafikan Lufya yang mndakwa dia tidak menerima sebarang mesej lafaz cerai dari suaminya itu.

Dr Che Hafiz, dia bertindak membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah  Shah Alam pada minggu lalu untuk menjaga dan membersihkan nama keluarga serta imejnya sebagai yang berkhidmat sebagai penjawat awam.

Kelihatan Dr Che Hafiz enggan mengulas lebih lanjut kisah masalah rumah tangganya dengan Lufya kerana kes tersebut dalam siasatan polis. Bagaimanapun, Dr Che Hafiz juga kelihatan sudah bersedia sekiranya perlu ke makamah untuk menyelesaikan kemelut ini memandangkan dia mempunyai bukt1 bahawa semua tuduhan terhadapnya adalah tidak benar.

“ Saya tak boleh nak kongsi lebih lanjut mengenai perkara ini sebab kes sudah dalam siasatan polis. Kalau saya bagi banyak lagi kenyataan, bimbang timbul masalah lain pula.” Jelasnya

Tambah nya lagi “ Jadi, apa apa pun kita tunggu saja keputusan siasatan itu. Akan tetapi, saya dah bersedia naik mahkamah untuk selesaikan kemelut rumahtanngga kami sbab saya ada bukti yang kukuh akan segala tuduhan itu yang tidak benar,” ujarnya.

” Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum juga seolah olah menyindir isterinya yang sering ke klas agama agar tidak hanya berniat untuk menunjuk-nunjuk.

Berkata lagi, “ Belajar agama itu bagi tujuan berdakwah di samping mengajak rakan-rakan ke arah kebaikan. Bukannya untuk menunjuk-nunjuk dan menutup siapa diri kita sebenar. Yang penting, keikhlasan hati dan niat itu kena betul,” jelasnya.

Pasangan ini diijabkabulkan pada 26 November 2016 dserta dikurniakan seorang cahaya mata, Laana Haura yang kini hampir memasuki usia dua tahun.

Apa apa pun, diharapkan pasangan ini dapat mencari satu jalan penyeselaian bagi untuk membesarkan anak yang masih memerlukan kasih sayang kepada kedua ibu bapanya.

Dah baca jangan lupa share Yer..

Sumber:monyehijau

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*