DibuIii Sampai londeh Sluar Di Sekolah Rita Rudaini Ambil Tindakan

Kinii kerap kita mendengar dan melihat tentang masaIah bvIi yang berlaku di sekolah-sekolah. Kejadian bvIi waktu kini semakin s3rius dan ianya telah mendapat perhatian seluruh masyarakat, jika ianya tidak dibendung masaIah ini akan memberikan suatu impak amat besar kepada kanak-kanak yang sedang propses pembesaran.

Baru ini, belum reda lagi isu Rita Rudaini yang telah menjadi m4ngsa bvIi siber baru-baru ini, sekarangnya timbul pula cerita baharu. Rita berkata, anaknya Airit Rayyan Rizqin telah dibvIi di sekolah. Boleh dikatakan sebelum ini, beliau hanya mendiamkan diri sahaj akan tetapi keadaan makin manjadi jadi apabila pembvIi bersikap luar batasannya.

Difahamkan Rita telah pun membuat lap0ran kepada pihak sekolah dan ibu bapa kepada perlajar tersebut, akan tetapi kejadian yang sama masih berulang dan ini membuatkan beliau berasa tidak puas hati. Rita turut menegaskan bahawa beliau tetap akan mengambil tindakan demi anaknya itu.

” Dia ni asyik kena bvIi sbb dia xmeIawan org kata apa pon kt dia..dia xpandai bls..org buat apa pon kt dia, dia xbls mommy pon xajar ank2 mommy kata kt ank org or buat ank org.tp tggu, mommy yg akan ambik tindakan klau mak bpk xreti nk ajar ank sendiri mommy ni tgk je lembut tp jgn buat hal ye.benda skit2 mommy boleh lg tutup mata n just ajar ank ‘biarkan’ tp bila sampai bab kena l0ndeh sluar ni”

” Haaaa mmg kurang ajar sgt lah ni klau mak bapak boleh buat xtau bila dah buat r3port buat xtau bila tau ank dia ‘something’.sampai sekarang sisturr tunggu ye but nothing dari parent tu.tungguu Rita Rudaini buat sesuatu sisturr dun care level apa pon .jgn main2 dengan sisturri bela ank2 sorg2 xde su4mi but dun play2 yakadang2 sisturr bole jd kucing tapi 4was sisturr juga bole tukaq jd naga”

” Sampai dah CUTI SEKOLAH tp NOTHING haaaa tgguu sampai ryan mintak tukaq sekolah.tp mommy ckp ‘benda’ ni bukan psal sek, bukan saIah sek..tp ATAS DIDIKAN MAK BAPAK di rumah’.mungkin kena r3port kementerian trus ni TOO MUCH! Mcm mana paksu n maksu”

Rita memberitahu sebagai ibu sudah pasti tidak mahu sesuatu yang tidak baik berlaku kepada anak-anak. Tidak saIah untuk beliau mempertahankan keadilan demi anak yang telah beliau besarkan ini dengan penuh kasih sayang selama ini.

pDengan Perkongsian di media sosial tersebut ianya telah mendapat perlbagai reaksi dari warganet yang mahu Rita menegakkan keadilan supaya menjadi pengajaran kepada orang lain.

SUMBER Foto: IG Rita Rudaini Sumber atikel vanilla.kin

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*