Dato’ Hattan Saran Puteri Balqis Cuba Rawatan Cara Kampung Kerana Di Dakwa Ianya Penyakit Mistik

Baru ini, selepas muncul sahaja di dalam program TV3 Bersamamu pelakon cilik terkenal adik Puteri Balqis telah menjadi tumpuan rakyat Malaysia apabila namanya yang melonjak naik tak lama dahulu tiba-tiba merundum secara drastik akibat penyakit yang dialaminya.

Terpanggil dengan kisah yang menyentuh hati rakyat Malaysia terhadap penggiat seni anak muda ini, penyanyi lagenda Dato’ Hattan juga ada menzahirkan rasa simpati melihat nasib pelakon cilik ini.

Dilihat daripada perkongsian Harry Aziz, seruannya melalui kepsyen di media sosial Facebook itu telah menjadi jadi pertikaian dari netizen terhadap kredibiliti Kesatuan Seniman yang dikatakan tidak dapat melakukan apa-apa terhadap nasib yang di alami oleh adik Puteri Balqis ini.

” Harap kesatuan seniman boleh bantu”

” Banyak juga seniman bantu, jangan tuduh bukan bukan tak baik”- Dato Hattan

Oleh yang demikian, Dato’ Hattan ada memberikan komen untuk menyangkal dakwaan dari netizen yang mengecam organisasi tersebut.

Berkata Dato’ Hattan lagi, beliau sebelum ini ada berbual dengan presiden iaitu Zed Zaidi berkenaan dengan hal ini. katanya lagi penyakit Puteri Balqis ini lain macam dan memerlukan rawatan kampung. Ini kerana doktor yang merawat Putri Balqis ada mengatakan penyakit yang dialami oleh Balqis ini bukan adalah penyakit kans3r.

” Hidap penyakit mistikk?”

Dalam pada yang sama, Dato’ Hattan juga ada muat naik satu status di media sosial menyeru agar pihak-pihak produksi yang terlibat untuk membuka ruang kepada pelakon ini bagi dia untuk menjana pendapatannya.

Dengan tersentuh melihat nasib Puteri Balqis, Dato Hattan juga memohon agar berikan peluang kepada pelakon cilik ini beraksi semula di kaca tv.

” Jangan lah pinggirkan dia – Dato’ Hattan”

” Assallam sahabat sahabat yang diredai Allah…saya sangat tersentuh apabila menonton…bersamamu…diluar jangkaan”

Andaikata jika ada insan mulia ingin menyalurkan bantuan buat adik Puteri Balqis ini, dia boleh salurkan di nombor akaun 162777190105 Maybank, Norashikin Mohamad Aziz.

Dah baca Jangan Lupa Sharekan Yer Sekian Terima Kasih!!

Sumber: malaysiaunited

PERHATIAN: Pihak admin lubokviral tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang telah ditinggalkan oleh pembaca kami. Pastikan anda berfikir panjang dan waras terlebih dahulu sebelum menulis/ meninggalkan komen komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian Selamat Membaca!!Dah baca Jangan Lupa Sharekan Yer Sekian Terima Kasih!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*