Bunyian Aneh Dari Langit Dan Kemudian Dihujani Sesuatu Dari Langit Yang Mengejutkan Orang Ramai

Bunyi SERAM Dari Langit. Kemudian SESUATU Jatuh Dari Langit Buat Penduduk CUAK.

Penduduk di sebuah kampung seram bila dengar suara aneh dari langit. Lebih mengejutkan apabila “sesuatu” jatuh bertimpa-timpa dari langit. Semua terus jadi cuak. Allahuakbar. Ada video dan gambar2.

RIBUAN IKAN JATUH DARI LANGIT
Satu kejadian pelik telah berlaku di mana Bandar Honduras Australia telah dihujani dengan beratus-beratus ikan dari langit. Kejadian ini telah disaksikan hampir 700 orang penduduk di situ dan lantas mereka terus jadikan ianya video online.

Seperti sebelum-sebelum ini, kita sering mendengar tentang kisah berlakunya hujan batu. Tetapi kali ini kami ingin tunjukkan kepada anda mengenai hujan luar biasa yang telah berlaku di Australia.

Apa yang luar biasanya, hujan tersebut bukan hujan air semata-mata tetapi boleh dikatakan sebagai hujan ikan. Macam pelik, tetapi ini adalah kisah benar.

Lokasi kejadian pelik ini berlaku Lajamanu di Wilayah Utara, mempunyai populasi penduduk seramai 669, telah menyaksikan beratus-ratus ikan pelik yang bewarna putih dan kecil jatuh dari langit semasa hujan yang kebanyakannya masih hidup. Jangan lupa menonton video Hujan Ikan Di Honduras Australia di bawah. Subhanallah!

Pakar cuaca di Australia percaya ikan pelik, Spangled Perch, disedut dalam ribut petir sebelum jatuh ke atas bandar kecil itu.

Mark Kersemakers, peramal cuaca di Biro Meteorologi Australia, berkata: “Ia boleh melayangkan ikan pelik itu sehingga 40,000 hingga 50,000 kaki di udara.

Ia adalah kali ketiga dalam tempoh kurang daripada 30 tahun Lajamanu dihujani oleh ikan yang jatuh dari langit, menurut News Northern Territory, selepas laporan fenomena pada tahun 1974 dan 2004.

Penjelasan Kepada Fenomena Hujan Ikan

Akhbar terkenal Harian New York times pernah menyiarkan berita bahawa telah turun hujan yang disertai ikan di wilayah pesisir Amerika, tepatnya di Tampico. Ramai orang terkejut dan percay dengan fenomena ghaib. Tetapi fenomena ini sebenarnya berlaku berulang kali sejak lebih daripada 2,000 tahun lalu. Dan, sehingga kini masih misteri.

Mengimbas kembali kisah Dr. A.D. Bajkov, seorang ahli laut laut Amerika. Tarikh 23 Oktober 1974, ketika sedang bersarapan bersama isteri di sebuah kafe di Marksville, Louisiana, Amerika Syarikat, hujan tiba-tiba turun dengan dahsyat, sehingga mengaburi pandangan. Beberapa minit kemudian, ketika hujan masih turun dengan lebat, beberapa ikan berukuran ± 23 cm sepertinya terapung di dalam lopak berair. Terdapat juga banyak bangkai ikan yang telah beku di atas bumbung rumah.

Sementara John Lewis, seorang tukang kayu dari Mountain Ash Glamorganshire, Wales, juga mengalami peristiwa yang tidak pernah dialami dalam hidupnya. Pada siang hari, saya rasa pada jam 11:00 pada 9 Februari 1859, seperti biasa dia rajin membuat kerjanya. Tiba-tiba objek aneh jatuh dari langit. Dalam edisi Fortean Times edisi 1979, Robert Schadwar mengumpul dan menulis bukti laporan yang boleh dipercayai tentang apa yang berlaku kepada tukang kayu Lewis pada tahun 1859 seperti berikut:

” Semasa saya letakkan tangan saya di bawah leher, hampir saya tidak percaya, yang saya dapati adalah ikan kecil! Pada saat itu juga baru saya tersedar. Sebahagian permukaan tanah telah tertutup pula oleh ikan-ikan kecil. Saya capai topi di kepala, dan terkejut melihat di tepi topi itu tersumbat dengan ikan yang sama yang masih terputus. ”

Turut tercatat dalam buku teks Yunani purba yang  menceritakan tentang hujan ikan. Deipnosophistai ditulis oleh Athenaeus pada abad kedua AD. Buku ini sebenarnya merupakan koleksi 800 penulis yang dalam satu bab memberitahu:

” Sesungguhnya saya yakin, ini benar-benar hujan ikan, seperti Phoenias yang berpengalaman dan diberitahu dalam buku keduanya, Magistrates Eresian. Phoenias berkata, di kawasan Chersonesus terdapat hujan ikan selama tiga hari berturut-turut. ”

Fenomen ikan yang jatuh dari langit atau dalam erti kata sebenar, telah berlaku dan merupakan fenomena. Kisah asalnya, salah satu jawapannya ia masuk akal yang mungkin: ikan dibawa oleh tornado, tornado, atau ia boleh menjadi angin puyuh. Secara logiknya, hembusan angin-angin maha dahsyat itu “mengangkut” segerombolan ikan di laut atau tasik hingga membumbung tinggi, hingga pada suatu masa jatuh kembali ke bumi bersama hujan.

Malah terdapat juga sesuatu yang menjelaskan, ikan hujan merupakan fenomena semula jadi yang biasa disebut “penghijrahan antar pulau”. Sebuah domba burung gagak ikan memuntahkan dan menjatuhkan ikan yang dimakan di pinggir kolam berlumpur. Terdapat beberapa jenis ikan yang digunakan untuk tidur atau “berpuasa” pada musim sejuk. Jenis ikan ini akan hidup semula di dalam lumpur apabila air hujan telah menyerap lumpur yang cukup di mana mereka berehat.

Terdapat berberapa orang mengatakan kemungkinan-kemungkinan ini boleh diterima sebagai kebenaran yang tidak boleh dinafikan? Teori angin tidak dibantah. Ikan yang dibawa oleh tornado, tornado, dan angin puting beliung cenderung jatuh bertaburan. Walaupun ikan jatuh dari langit dan menimpa John Lewis tukang kayu itu terhad kepada kawasan seluas 11 x 73 m. Sebaliknya, hujan ikan yang terjadi di selatan Kalkutta, India, pada 20 September 1839, menimpa salah seorang saksi mata secara tercerai berai.

Walaubagaimanapun lebih membingungkan, ada juga ikan yang jatuh ke bumi dalam keadaan kering seperti yang telah diisap. Sebagai contoh, apa yang berlaku di India, satu di Futtepoor pada tahun 1833 dan satu di Allahabad pada tahun 1836. Ikan yang jatuh dari langit bukan sahaja mati, tetapi juga kering. Sukar untuk membayangkan bagaimana keadaan itu berlaku. Bukankah angin bertiup hanya beberapa minit? Atau adakah anda berhasrat untuk menyelesaikan fenomena yang sangat aneh ini? (Pepih Nugraha)

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Lubok Viral

sumber kucinghitamm.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *