Bila Habis Malu Habislah Iman Promosi Produk Berunsur Ehem Ehemm

Acap kali waktu sekarang ini kita lihat, produk-produk lok4l yang tularl di media sosial telah menggunakan teknik berunsur lvcah untuk mendapatkan perhatian kepada pembeli pembelinya.

Dilihat secara terang menerang teknik marketing macam ini memang dilihat jjik, tapi yang admin tidak faham kenapa masih ada lagi produk tempatan membuat iklan macam ini? Terbaru telah tular di platform media sosial di Facebook sejenis produk ‘ubat kvat lelaki’ yang jelas katanya buat iklan dengan menyelitkan unsur-unsur diketegorikan sebagai sks dan lcah. YEwww!!

“ Lulus KKM ke ubat ubat ini, marketing dia tahap apa ni gais. Memang Tak malv ke?”

Menerusi satu paparan rakaman video tersebut, kelihatan watak seorang lelaki dan seorang perempuan tengah berbincang mengenai alat svlit lelakl yang dikatakan ‘COMEL’ jikalau seseorang itu  adalah merupakan ahli bina badan.

Yang agak mengejvtkan lagi apabila mereka berdua ini nampak agak bersantai bila membincangkan soal ‘sks’ ini dan siap boleh lagi suggest produk tersebut kepada satu sama lain. Haishh entah apa-apa jer laa. Korang boleh tonton sendirilah iklan kat bawah ni. Pening min nak bila nak explain nie!!

“ Malu itu sebahagian daripada iman… tapi apabila habis malv, habislah imannya”

Dilihat rata rata warganet yang menontont iklan ini memang akan berasas amat terkejvt glalah dan terasa malv dengan tindakan dua individu yang melakon kan watak masing masing untuk beriklan ke atas produk tersebut.

Jika warganet dan admin yang tengok ni pun sudah berasa malu dan segan… haih apa yang agaknya perasaan dua individu yang melakon kan watak masing masing itu didalam video tersebut.  Boleh dikatan agak selamber jer min tengok mereka ni sembang isv ‘dalam kaein’ ni kat media sosial.

“Aku ingatkan kak KM jer yang paling lcahlah kalau promote produk. Ni lagi tervk…”

Ap yang boleh diharapkan untuk produk-produk tempatan ini, janganlah ikut trend di negara barat. Kita masih lagi mengamalkan budaya tempatan. Banyak je cara nak mempromosikan sesuatu produk tapi yang jelas bukan cara ini.

Dah baca komen dan sharekan Yer..terima kasih

Rakaman Vdeo Tersebut

Lulus kkm ke ubat ni,marketing dia tahap apa ni gais .. tak malu ke

Posted by Awatni Channel on Saturday, November 16, 2019

Sumber:Lobak Merah /transformasi

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau ke atas kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*