Beli Rumah Berusia 50 Tahun, Terjumpa KOTAK Bawah Lantai. Bila Buka Terkejut Apa Yang Mereka Jumpa

Pernahkah anda terfikir sekali dalam hidup anda, anda akan menjadi kaya raya serta merta. Atau sebelum anda tidur anda berdoa esok pagi dilahirkan semula sebagai anak jutawan. Atau mungkin juga anda pernah terfikir duit jatuh dari langit dengan tiba-tiba.

Mungkin kebarangkalian berlaku seperti itu adalah 0.000% sahaja. Namun perkongsian ini adalah berkenaan pasangan suami isteri yang diibaratkan mendapat durian runtuh secara tiba-tiba.

Sila skrol di bawah untuk lihat video

Baru-baru ini telah tular apabila sepasang suami isteri yang baru kahwin gembira bila dapat beli rumah dengan harga murah. Ketika mereka hendak mula buat renovate ubah suai rumah, terjumpa “kotak pelik” bawah lantai. Bila buka je lebih mengejut kan lagi.

Rumah dibeli berusia lebih 50 tahun

Sebuah rumah yang baru dibeli dari orang lain, boleh dikatakan pasti dalam rumah tersebut ada barang yang di tinggal kan oleh tuan rumah sebelum nya. Begitu juga dengan sepasang suami isteri ini yang telah membuat keputusan untuk membeli sebuah rumah yang mana rumah itu sudah di diami lebih dari 50 tahun yang lalu.

Jadi ini bermaksud rumah yang di beli adalah sebuah rumah dari sejak dahulu lagi.

Permulaan cerita apabila pasangan suami isteri itu telah masuk ke dalam rumah baru mereka dan mula meninjau-ninjau kawasan yang ada. Mereka agak terkejut dengan terjumpanya satu nota kecil di rumah itu di mana ada satu rahsia yang di tulis padanya.

Terasa ada sesuatu di bawah lantai

Pasangan tersebut mendapati nota itu tertulis “Ada sesuatu berharga bawah lantai ini”.

Lalu mereka tidak teragak-agak untuk memecah kan lantai tersebut untuk mengetahui apakah benar ada sesuatu di bawah nya. Alangkah terkejut bahawa mereka terjumpa peti besi di bawah lantai itu.

Setelah di buka, kejutan mereka makin bertambah apabila terjumpa sejumlah wang, arak buatan sendiri lebih bertahun-tahun serta ada buku dan sekeping gambar lelaki misteri didalam nya.

Apabila dikira wang yang penuh dengan not 50 Dollar itu kesemua nya berjumlah hingga 50 ribu Dollar. Kotak itu juga mempunyai sekeping gambar pokok di mana belakang nya tertulis “Where one tree becomes three”..”

Terjumpa Peta

Sepertimana sebatang pokok bercambah menjadi tiga”. Turut ada dalam kotak itu adalah satu peta yang ber tanda, kad bingo yang sudah di bulat nombor tertentu seolah-olah memberi petunjuk pada harta yang lain pula.

Pasangan itu mendapati buku yang ada juga di muka surat 14 ada di gariskan satu ayat. Gambar lelaki misteri yang ada itu di belakang nya tertulis “Alan, saya memiliki buku yang harus anda baca, Temanmu, Kingson”.

Kedua-dua suami isteri itu memberitahu, mereka mahu agar kesemua barang itu di berikan kepada tuannya semula. Pasti Alan di luar sana masih ada dan jika dia di jumpai, semua barang itu menjadi hak miliknya.

Jom lihat video di bawah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Lubok Viral

Sumber: darlingsuhana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *