Azza Elit Pula Yang Kena Sound Oleh Individu Apabila Dia Tegur Model Posing Di Tanah Perkvbvran

Baru ini, pelakon dan penyanyi Azza Elite berasa amat kesal apabila dia telah memberi teguran terhadap beberapa model posing di tanah pekubvran sebelum ini dan dia telah menerima kecaman daripada warganet yang telah mengungkit cara pemakaiannya dahulu. Pemilik nama Nor Azzarima binti Zawari, 41, berkata teguran itu dibuat adalah dengan niat memberi nasihat dan meminta individu itu berubah ke arah lebih yang baik.

“ Bahagian spin (putar) nombor satu kalau tegur saja kena kait kan dengan benda dulu ke? Kita bagi nasihat berharap orang yang dinasihat itu berubah. Sebab kita pun ada yang bagi nasihat agar berubah ke arah yang lebih baik. Tujuh tahun dah berubah, tak mahu pandang belakang,” tulisnya di media sosial Instagram.

Kelmarin, Azza telah memuat naik sebuah posting di media sosial memaparkan paparan skrin menunjukkan seorang individu cuba mengungkit perihal lampaunya di ruangan komen laman sosialnya itu.

Lantas, Azza memang mengakui dirinya juga hanya manusia biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan, namun dia bersyukur sudah diberi kesedaran untuk memperbaiki diri menjadi insan yang lebih baik dari sebelumnya. Dalam pada itu, Azza juga tampil berasa bertanggungjawab untuk mengingatkan umat Islam lain agar tidak melalui perkara sama yang akhirnya membawa kepada pengakhiran yang tidak baik.

“ Maka Alhamdulillah ada perubahan dalam diri kita. Perlahan-lahan dan kadang-kadang masih lagi buat salah tapi ada saja yang beri nasihat maka saya ambillah nasihat untuk kebaikan diri sendiri. Itu nama kesilapan. Kita dakwah supaya orang lain tak buat macam yang kita buat,” jelasnya lagi.

Kelihatan Azza meluahkan rasa kecewa nya itu selepas melihat foto foto yang sedang tular menyaksikan beberapa model sedang menjalani satu sesi penggambaran mengenakan baju pengantin di suatu tanah perkuburan bukan Islam. Rakan selebriti lain seperti Harith Iskander dan Yatt Hamzah juga tampil menyuarakan pendapat mereka berkenaan dengan kes penularan foto tersebut di media sosial baru baru ini.

Jelas disini melihat manusia yang sentiasa sibuk memajukan diri dan tidak pernah berhenti mengejar arus kemodenan dalam bidang sains dan teknologi. Akan tetapi perkaraperkara seperti ini memberikan kesan dan impak yang mendalam terhadap corak pemikiran, pemahaman, pemakaian, agama, budaya dan gaya hidup.

Dunia fesyen juga turut menerima tempias arus kemodenan dan kemajuan dunia yang menuntut manusia konon-kononnya perlu tampil selari dengan ruh kemodenan yang berlaku masa kini. Buat kepada pemilik butik berkenaan, jadi kan iktibar dan pengajaran terhadap apa yang berlaku sekrang ini. Moga anda akan terus maju dengan perniagaan yang disusahakan…

Da baca jgn lupa beri komen dan share yer..Terima Kasih

Sumber: Monyethijau

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*