Arja Lee bukan merajuk tapi sambung belajar

Arja Lee

PELAKON Arja Lee mem beritahu kerjaya seni nya agak perlahan kebelakangan ini bukan disebabkan dia merajuk, sebalik nya memberi fokus kepada pengajian di peringkat sarjana.Arja atau nama sebenar nya, Azharudin Ramli, 35, berkata, dia kini menyambung pengajian dalam bidang Sarjana Teater Psikologi di Universiti Teknologi Mara (UiTM).

“Saya berdiam bukan sebab merajuk dengan industri tetapi sibuk dengan pengajian diperingkat sarjana.

“Insya-Allah dalam setahun setenggah atau dua tahun kemudian saya akan sambung ke peringkat doktor falsafah. Saya ingin menjadi pensyarah dan berkongsi ilmu dengan orang lain,” ujarnya kepada mStar Online.

Arja berkata, dia mengambil keputusan untuk menyambung pelajaran berikutan menyedari lumrah kehidupan artis tidak lama.

image: http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2018/04/27/arja-lee-sambung/~/media/d54d64b795c74b8bad32a6852ce31f36.ashx?la=en

Arja mahu bergelar pensyarah.

Dia sentiasa berfikir ke hadapan dalam mencorak jalan hidup nya.

“Populariti jadi artis hanya sementara sahaja, saya seorang yang fikir ke depan dan pada saya sampai bila kita akan duduk di atas.

“Cukup ada dalam profil sahaja dan kita boleh kongsi pengalaman itu kepada orang lain suatu hari nanti,” ujarnya.

Pelakon ini juga menyaran kan setiap artis mempunyai inisiatif untuk terus mencari ilmu biarpun sudah berada di kedudukan selesa dalam industri.

Katanya, ilmu yang ada dalam seseorang artis memberi nilai tambah dan akan lebih dihormati oleh masyarakat.

“Saya melihat contoh Norzizi Zulkifli dan Datuk Syafinaz Selamat yang bukan sahaja berbakat tetapi datang dengan pakej dan berilmu,” ujarnya.

Sumber: Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *